Wednesday, May 05, 2010

သုတ


      ဗီတာမင္ ဒီဓါတ္မ်ားျခင္းႏွင့္ အေကာင္း အဆုိး

လူေပါင္း တစ္သိန္းခန္႔ကုိ ခႏၵာေဗဒ ေဆးပညာရွဴေထာင့္ျဖင့္ သုေတသန ျပဳလုပ္ခဲ့ရာ ခႏၶာကုိယ္တြင္း၌ ဗီတာမင္ ဒီဓါတ္ပါ၀င္မွဳအေနအထား ျမင့္မားေနမည္ဆုိ ပါက ႏွလုံးေရာဂါႏွင့္ ေသြးခ်ိဳဆီးခ်ိဳ ေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခ ပုိမုိျမင့္မားသည္ကုိ ေတြ ႔ရေၾကာင္း အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စု အေျခစုိက္ ၀ါးရစ္ခ္ေဆးတကၠသုိလ္မွ သုေတသီ မ်ားက သတင္းထုတ္ျပန္သည္။ သက္လတ္ပုိင္းမ်ားႏွင့္ သက္ၾကီးရြယ္အုိမ်ား ခႏၶာကုိယ္တြင္း၌ ဗီတာမင္ဒီဓါတ္ပါ၀င္မွဳ လြန္ကဲေနမည္ဆုိပါက ႏွလုံးေရာဂါႏွင့္ 


ေသြးခ်ိဳဆီးခ်ိဳ ေရာဂါျဖစ္ႏုိင္ေျခ ပုိမုိျမင့္မားသည္။ ဗီတာမင္ ဒီ ဓါတ္ပါ၀င္မွဳအေနအထား ပုံမွန္ရွိသူမ်ားထက္ ၄၃ ရာႏွဳန္း ပုိမုိျမင့္မားသည္ကုိ ေတြ႔ရေၾကာင္း။ လူတုိင္းသည္ ရက္သတၱ တပါတ္လွ်င္ မိနစ္ ၃၀ ႏွစ္ၾကိမ္ေနပူဆာလွဳံျခင္း၊ ဗီတာမင္ ဒီဓါတ္ၾကြယ္၀သည့္ အစားအစာမ်ားစားသုံးျခင္းတုိ႔ေၾကာင့္ ခႏၶာ ကုိယ္အတြက္ လုိအပ္သည့္ ဗီတာမင္ ဒီ ဓါတ္ ရရွိ ႏုိင္ပါသည္။

 ဗီတာမင္ဒီဓါတ္ခ်ိဳ႔တဲ့လွ်င္ ေရာဂါေ၀ဒနာမ်ားကုိ ခုခံကာကြယ္နုိင္စြမ္း ေလွ်ာ့နည္းေနမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း၊ သုိ႔ေသာ္ ပါ၀င္မွဳလြန္ကဲေနသည့္အတြက္ ေရာဂါရႏုိုင္ ေျခ ျမင့္မားတတ္သည္ကုိ သတိျပဳေစလုိေၾကာင္း သုေတသီ ေဒါက္တာ ေဒါက္တာ ဂ်ိဳဟန္နာပါကာယ က ေျပာၾကားသည္။ ခႏၶာကုိယ္အတြက္ လုိအပ္ေသာဗီတာမင္ ဒီဓါတ္ ၉၀ ရာခုိင္ႏွဳန္းသည္ ေနေရာင္ျခည္ႏွင့္ တုိက္ရုိက္ထိေတြ ့ျခင္းေၾကာင့္ ရွိႏိုင္ေၾကာင္းလည္း အဆုိပါ သုေသသီက ထပ္ေလာင္းေျပာၾကားသည္။
Maturitas ေဆးပညာဂ်ာနယ္မွ သုေတသန စစ္တမ္း၌ ခႏၵာတြင္း ဗီတာမင္ဓါတ္ ပါ၀င္မွဳေရခ်ိန္ ျမင့္မားလြန္းသူ မ်ားသည္ ကုိယ္တြင္း ကလီစာမ်ားႏွင့္ ဆက္စပ္ ေသာ ေရာဂါ ျဖစ္ႏုိင္ေျခ ၃၃ ရာခုိင္ႏွဳန္း ပုိမုိျမင့္မားေၾကာင္း Reuters သတင္းဌာနကေဖာ္ျပသည္။

 ဗီတာမင္ဒီဓါတ္ ၾကြယ္၀ေစသည့္ အစားအစာမ်ားမွာ ေဆာ္လမြန္ငါး၊ တူနာငါး၊ ငါးၾကီးဆီ၊ ႏြားႏုိ႔ တုိ႔ျဖစ္သည္။
ဗီတာမင္ ဒီဓါတ္ခ်ိဳ႔တဲ့ပါက အရုိးေပ်ာ့ျခင္းေ၀ဒနာ၊ အူမၾကီးကင္ဆာ ျဖစ္ေစႏုိင္သည့္အျပင္ အသည္းႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္ ကုိလည္း ထိခုိက္ေစႏုိင္ေၾကာင္း ေဒါက္တာ ပါကားက ဆုိသည္။
       
                        ဟစ္တိုင္မွ ကူးယူေဖာ္ၿပပါသည္။
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Reddit
Feed

1 comment:

  1. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ ... ဘယ္နားက ကူးလာတာပဲၿဖစ္ၿဖစ္ေပါ႔...MGDSME ကို အားေပးေနခ်င္လို႔ပါ..

    ReplyDelete